Imaginaţi-vă doi prieteni care au un conflict sau o ceartă. Relaţia bună de care se bucurau este încordată acum până în punctul de a se rupe. Ei încetează să vorbească unul cu altul, comunicarea fiind foarte dificilă. Prietenii devin treptat ca doi străini. O astfel de înstrăinare poate fi oprită doar prin împăcare. A fi împăcat înseamnă a restaura prietenia sau armonia. Când doi prieteni vechi îşi rezolvă divergenţele şi îşi restaurează prietenia, atunci are loc împăcarea. 2 Corinteni 5:18-19 declară: “Şi toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos, şi ne-a încredinţat slujba împăcării; că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări.”

Biblia spune că Isus Hristos ne-a împăcat cu Dumnezeu (Romani 5:10; 2 Corinteni 5:18; Coloseni 1:20-21). Faptul că am avut nevoie de împăcare înseamnă că relaţia noastră cu Dumnezeu era ruptă. Din moment ce Dumnezeu este sfânt, noi eram cei vinovaţi. Păcatul nostru ne-a îndepărtat de Dumnezeu. Romani 5:10 spune că noi eram duşmanii lui Dumnezeu: “Căci, dacă atunci când eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, când suntem împăcaţi cu El, vom fi mântuiţi prin viaţa Lui”.

Când a murit Hristos pe cruce, El a satisfăcut judecata lui Dumnezeu şi a făcut posibil ca noi, vrăjmaşii lui Dumnezeu, să avem pace cu El. “Împăcarea” noastră cu Dumnezeu implică manifestarea harului Lui şi iertarea păcatului nostru. Rezultatul jertfei lui Isus este că relaţia noastră s-a schimbat din duşmănie în prietenie. “Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său; ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu” (Ioan 15:15). Împăcarea cu Dumnezeu este un adevăr glorios! Am fost duşmanii lui Dumnezeu, dar acum suntem prietenii Lui. Datorită păcatelor noastre am fost în postura de condamnaţi, dar acum suntem iertaţi. Am fost în război cu Dumnezeu, iar acum avem pacea care întrece orice pricepere (Filipeni 4:7).

 

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Impacarea-Dumnezeu.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?