Răspuns: Cheia pentru înţelegerea acestei chestiuni stă în cunoaşterea faptului că legea Vechiului Testament a fost dată poporului Israel, nu creştinilor. Anumite legi erau date pentru a-i determina pe israeliţi să ştie cum să I se supună şi cum să fie plăcuţi lui Dumnezeu (de exemplu Cele Zece Porunci), altele pentru a le arăta cum să se închine lui Dumnezeu (sistemul de sacrificii şi jertfe), altele doar pentru a-i diferenţia pe evrei de celelalte popoare (poruncile cu privire la mâncare şi îmbrăcăminte). Nici una din legile Vechiului Testament nu se aplică în cazul nostru astăzi. Când Isus a murit pe cruce, El a pus capăt legii Vechiului Testament (Romani 10:4; Galateni 3:23-25; Efeseni 2:15).

În locul legii Vechiului Testament, noi suntem acum sub autoritatea legii lui Hristos (Galateni 6:2) care înseamnă: “Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău. Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii.” (Matei 22:37-40). Dacă noi facem aceste două lucruri, vom împlini tot ceea ce Hristos vrea să facem: “Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele” (1 Ioan 5:3). Practic, nici chiar Cele Zece Porunci nu sunt aplicabile creştinilor. Cu toate acestea, 9 din Cele Zece Porunci se repetă în Noul Testament (cu excepţia poruncii de a ţine ziua Sabatului). În mod evident, dacă Îl iubim pe Dumnezeu nu ne vom închina altor dumnezei sau idolilor. Dacă ne iubim vecinii, nu îi vom ucide, nu îi vom minţi, nu vom comite adulter împotriva lor şi nici nu vom râvni la ceea ce le aparţine. Aşadar, noi nu mai suntem sub autoritatea nici unei cerinţe a legii Vechiului Testament. Nouă ni se cere să Îl iubim pe Dumnezeu şi să îl iubim pe aproapele nostru. Dacă facem aceste două lucruri cu credincioşie, toate celelalte cerinţe se pot considera împlinite.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Crestinii-Legea-Vechiului-Testament.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?