Răspuns: Există numeroase versete care încurajează oamenii să stea departe de consumul de alcool (Levitic 10:9; Numeri 6:3; Deuteronom 14:26; 29:6; Judecători 13:4,7,14; 1 Samuel 1:15; Proverbe 20:1; 31:4,6; Isaia 5:11,22; 24:9; 28:7; 29:9; 56:12; Mica 2:11; Luca 1:15). Cu toate acestea, Scriptura nu interzice în mod necesar creştinilor să consume bere, vin sau orice altă băutură alcoolică. Creştinilor li se porunceşte să evite beţia (Efeseni 5:18). Biblia condamnă beţia şi efectele acesteia (Proverbe 23:29-35). Creştinilor li se porunceşte să nu permită ca trupurile lor să fie stăpânite sau dependente de nimic lumesc (1 Corinteni 6:12; 2 Petru 2:19). De asemenea, Scriptura interzice creştinilor să facă orice lucruri care ar putea să afecteze pe alţi creştini sau care să îi încurajeze pe aceştia să păcătuiască împotriva conştiinţei lor (1 Corinteni 8:9-13). În lumina acestor principii, ar fi extrem de dificil pentru orice creştin să afirme că a consuma băuturi alcoolice aduce glorie lui Dumnezeu (1 Corinteni 10:31).

Isus a schimbat apa în vin. Astfel, se pare că Isus Însuşi a băut vin cu această ocazie (Ioan 2:1-11; Matei 26:29). În vremea Noului Testament, apele nu erau foarte curate. Fără sistemele moderne de epurare, apele erau pline de bacterii, viruşi şi tot felul de alte substanţe poluante. Aceasta se întâmplă şi astăzi în majoritatea ţărilor lumii a treia. În consecinţă, oamenii consumau vin (sau must ori compot de struguri) pentru că acestea erau de departe mult mai puţin contaminate decât apa. În 1 Timotei 5:23, apostolul Pavel îl sfătuia pe Timotei să nu mai bea apa (probabil pentru că aceasta era contaminată şi îi cauza probleme la stomac) ci vin. Cuvântul grec folosit în Biblie pentru vin este faptic ceea ce pentru noi astăzi înseamnă vin. Totuşi, în acele vremuri, vinul era fermentat dar nu până la gradul din zilele noastre. Ar fi incorect să spunem că este vorba despre suc de struguri (must), însă este de asemenea incorect să spunem că este vorba despre vinul pe care îl utilizăm noi astăzi. Încă o dată, Scriptura nu interzice în mod necesar creştinilor să consume bere, vin sau orice băutură alcoolică. Alcoolul nu este în el sau prin el însuşi afectat de păcat. Însă alcoolismul (consumul excesiv) şi dependenţa de alcool sunt lucruri de care creştinii trebuie cu siguranţă să se ferească (Efeseni 5:18; 1 Corinteni 6:12). Conform acestor principii din Biblie, este extrem de dificil pentru un creştin să afirme că a consuma alcool în orice cantitate este un lucru care îl face plăcut înaintea lui Dumnezeu.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/Biblia-alcool-crestin.html

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?