Răspuns: Biblia nu menţionează în nici un loc în mod concret fumatul. Există însă o serie de principii biblice care cu siguranţă că se aplică şi fumatului. În primul rând, Biblia ne porunceşte să nu permitem trupurilor noastre să fie stăpânite de nimic. 1 Corinteni 6:12 declară: "Toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile îmi sunt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpânire pe mine." Fumatul este fără îndoială unul dintre lucrurile care creează o puternică dependenţă. Un pic mai departe, în acelaşi pasaj scripturistic, ni se spune: "Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:19-20). Fumatul este fără îndoială foarte dăunător pentru sănătatea ta. S-a dovedit deja că fumatul afectează grav plămânii şi adesea şi inima.

Poate fi fumatul considerat a fi “de folos” (1 Corinteni 6:12)? Se poate spune că fumatul proslăveşte în vreun fel pe Dumnezeu în trupurile celor care fumează (1 Corinteni 6:20)? Ar putea în mod onest o persoană să fumeze “pentru slava lui Dumnezeu" (1 Corinteni 10:31)? Noi credem că răspunsul la aceste trei întrebări este un categoric “NU”. Prin urmare, noi credem că fumatul este un păcat şi astfel că fumatul nu trebuie practicat de cei care Îl urmează pe Isus Hristos.

Unii argumentează acest punct de vedere prin aceea că multe persoane consumă alimente nesănătoase, care pot provoca dependenţă şi care sunt dăunătoare pentru trup. Ei folosesc ca exemplu faptul că mulţi oameni sunt într-atât de dependenţi de cofeină încât nu pot să se mişte fără prima lor creaşcă de cafea la prima oră a dimineţii. Cu toate că este adevărat acest lucru, înseamnă asta că fumatul este un lucru bun? Este convingerea noastră că de asemenea creştinii trebuie să evite îmbuibarea şi consumul alimentelor nesănătoase. Da, creştinii sunt adesea ipocriţi condamnând un păcat dar fiind permisivi cu altul...însă, din nou, cum ar fi posibil ca aceasta să facă din fumat un lucru care să Îi aducă slavă lui Dumnezeu?

Un alt argument pe care unii îl aduc împotriva faptului că fumatul este greşit este că mulţi oameni care L-au slujit pe Dumnezeu au fost fumători, cum ar fi celebrul predicator englez C.H. Spurgeon. Din nou, nu credem că acest argument ar putea avea vreo putere. Credem că Spurgeon a greşit fumând. A fost el totuşi un om al lui Dumnezeu şi un învăţător extraordinar al Cuvântului lui Dumnezeu? Cu siguranţă că da ! Înseamnă asta că toate faptele şi obiceiurile lui Îl onorau pe Dumnezeu? Nu.

Spunând că fumatul este păcat nu spunem că toţi fumătorii sunt nemântuiţi. Există mulţi credincioşi în Isus Hristos care fumează. Fumatul nu împiedică o persoană să fie mântuită şi nici nu cauzează pierderea mântuirii. Fumatul nu este însă un păcat mai greu de iertat decât altele, fie pentru o persoană care devine creştin, fie pentru un creştin care îşi mărturiseşte păcatul înaintea lui Dumnezeu (1 Ioan 1:9). În acelaşi timp, noi credem cu tărie ca fumatul este un păcat care trebuie mărturisit şi, cu ajutorul lu Dumnezeu, abandonat.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/fumatul-pacat.html

BLOG - FEMEIA CRESTINA

"Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa,
iar femeia nebună o dărâmă
cu înseşi mâinile ei."
Proverbe 14:1

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?