A fi mamă este unul dintre cele mai importante roluri pe care Domnul alege să le dea multor femei. În Tit 2:4-5, mamele sunt învăţate să îşi iubească copiii: “să înveţe pe femeile mai tinere să-şi iubească bărbaţii şi copiii. Să fie cumpătate, cu viaţa curată, să-şi vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaţilor lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu”. În Isaia 49:15a, Biblia spune astfel: “Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează, şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei?” Când începe rolul de mamă?

Copii sunt un dar de la Domnul (Psalmul 127:3-5). În Tit 2:4 este folosit cuvântul grec “phileoteknos”. Acest cuvânt are sensul de dragoste specială de mamă. Ideea care este exprimată de acest cuvânt este aceea a unei dragoste care poartă de grijă copiilor, care hrăneşte copiii, care îi îmbrăţişează cu afecţiune, care satisface nevoile lor, care tratează cu tandreţe pe fiecare copil ca fiind venit în mod unic din mâna lui Dumnezeu. În Scriptură ne este poruncit să tratăm copiii cu o astfel de dragoste. Atât mamele cât şi taţii au porunca şi responsabilitatea de a face următoarele lucruri pentru copiii lor:

Disponibilitate – dimineaţa, la prânz şi seara (Deuteronom 6:6-7)

Implicare – interacţiune, discuţie, gândire şi trăirea unei vieţi împreună (Efeseni 6:4)

Învăţare – a Scripturilor, a punctelor de vedere biblice (Psalm 78:5-6, Deuteronom 4:10, Efeseni 6:4)

Instruire – ajutarea copiilor să îşi dezvolte abilităţi şi să descopere punctele tari (Proverbe 22:6)

Disciplina – învăţarea fricii de Domnul, atragerea atenţiei cu dragoste, fermitate şi consecvenţă (Efeseni 6:4, Evrei 12:5-11, Proverbe 13:24, 19:18, 22:15, 23:13-14, 29:15-17)

Hrănire – realizarea unui mediu de susţinere constantă atât verbal, cât şi afectiv, în dragoste necondiţionată, libertatea de a greşi (Tit 2:4, 2 Timotei 1:7, Efeseni 4:29-32, 5:1-2, Galateni 5:22, 1Petru 3:8-9)

Modelarea cu integritate – trăirea a ceea ce vorbim, un model din care copilul să înveţe prin a “prinde“ esenţa unei vieţi plăcute Domnului (Deuteronom 4:9, 15, 23; Proverbe 10:9, 11:3; Psalmul 37:18,37).

Biblia nu porunceşte niciodată ca orice femeie să fie în mod necesar şi o mamă. Totuşi, ea spune celor pe care Dumnezeu le binecuvântează să fie mame că ar trebui să îşi ia în serios această responsabilitate. Mamele au un rol unic şi extrem de important în viaţa copiilor lor. Rolul de mamă nu este unul împovărător sau neplăcut. Întocmai cu o mamă îşi poartă pruncul în pântece şi cum ea îl hrăneşte şi îl îngrijeşte în perioada prunciei – tot astfel mamele pot juca un rol continuu în vieţile copiilor lor, fie când ei sunt la copilărie, fie în tinereţe, tineri adulţi şi chiar când au crescut suficient de mari. Deşi rolul mamei se schimbă şi se dezvoltă pe măsură ce copilul creşte, dragostea, grija, hrănirea şi încurajarea date de o mamă nu trebuie să se oprească niciodată.

sursa: http://www.gotquestions.org/Romana/mama-crestina.html

Facebook

Calatoria lunga

calatoria-lunga

Viata este o calatorie. Va veni clipa cand aceasta calatorie se va sfarsi fie in Rai, fie in Iad. Tu stii in ce directie mergi?

De ce plange Maria?

de ce plange Maria

Saraca Maria...inima ei este ranita chiar de catre cei care spun ca o iubesc. Stii tu de ce?

Creator sau mincinos


Cum a inceput lumea, cum a intrat pacatul in lume si de ce trebuie sa ne incredem in Domnul Isus Hristos.

Probleme cu inima

probleme-cu-inima

Toti ne nastem cu probleme la inima. Inima este mai mult decat muschi, vase de sange, nervi si tesuturi. Ti-ai verificat inima in ultimul timp?